editie 2021

Artiesten

bands

live performance

Na enkele jaren als straatmuzikant de Antwerpse winkelstraten te bekoren, schreef Jibran zich in 2019 in voor Sound Track, waar hij besloot om onder zijn eigen naam op te treden.

Genoemd naar de Libanese dichter en poëet Gibran Khalil, gewapend met een gitaar en inspiratiebronnen als Easy Life, Mac Miller en Rex Orange County betrad hij voor de eerste keer ooit het podium en wist hij de overwinning binnen te halen

Na zijn debuutshows op Sound Track heeft Jibran zich een jaar opgesloten om aan zijn eerste opnames te werken.
Het resultaat van dit harde werk werd zichtbaar via De Nieuwe Lichting 2021, waar hij één van de finaleplaatsen wist te bemachtigen met zijn debuutsingle ‘I’m Good’. Op dit moment werkt Jibran samen met Willem Ardui, producer en zanger van blackwave, aan zijn eerste EP. Deze staat gepland om in het najaar van 2021 uit te komen.

BLOW 3.0 is de reïncarnatie van het vroegere BLOW trio uit Gent. Het steevast gemaskerde drietal liet in 2011 voor het eerst van zich horen tijdens de Gentse Feesten. Wat je te horen kreeg is een dance-act met echte instrumenten. Zowel akoestisch als met versterking en effecten. Ze speelden dance, drum ‘n’ bass en dubstep met enkel 2 tenorsaxen en een drumkit: “that’s all we need to get the party started!”.

Ze brachten hun eerste debuutalbum uit in februari 2016 met 7 eigen songs na een succesvolle crowdfundingcampagne. Daar hoorde ook bijhorende videoclip voor de single “Joker” bij. De groep evolueerde naar een echte festivalband en speelde in een uitverkocht Trefpunt, de Arenberg, OLT Rivierenhof, 4AD, Trix, op LeffingeLeuren, voor Route du Soleil en zes optredens in Brazilië.

Intussen heeft Blow 3.0 een hele tijd gewerkt aan een nieuwe langspeelplaat genaamd EQUALITY. Single ‘Stella’ kreeg een fraaie timelapse-clip mee, waarin de band het nieuwe artwork onthult.

Sommigen herinneren zich Steven Bossuyt misschien nog van zijn jongere jaren bij Cream&Spices. Maar intussen staat Steven bij de meesten beter bekend als Sherman, zijn alter-ego als singer-songwriter en soloartiest.

Het verhaal van Sherman begint in 2009 in zijn toenmalige thuisbasis London, waar hij regelmatig optreedt in kleine clubs en bars.

Door zijn werk als ‘barista’ in een koffiehuis in Hampstead, komt Sherman bij toeval in contact met een radio producer van de BBC, die overtuigd is van het radiopotentieel van ‘On Your Side’ en Sherman adviseert om het nummer bij de Engelse radio’s te gaan pluggen. Zo gezegd, zo gedaan en bij BBC2 is het meteen raak. Het nummer wordt geplaylist en Sherman wordt uitgenodigd voor zijn eerste live sessie in The Janice Long Show.

Intussen begint de song ook in België aan te slaan. Na ‘On Your Side’ gehoord te hebben in de Vi.be On Air Contest, pikt ook Studio Brussel het op en in oktober 2010 belandt het nummer ook op de reguliere playlist van verschillende zenders en in de airplay charts, waar het nog gedurende maanden zal vertoeven.

Door zijn werk met producer Jeroen Swinnen (Novastar, Daan,..) aan wat zijn eerste full album moet worden, ontwikkelt Sherman meer uitgesproken ideeën over sound production en het geluid waarnaar hij op zoek is.

‘Rise’ (2012) is dan ook een ‘rijp’ album met het soort van catchy popsongs die we al van Sherman gewoon zijn, maar waarbij de arrangementen origineler en transparanter zijn gebleven en ook de productie spaarzamer wordt.

In 2015 werkt Sherman voor het eerst samen met producer Tom Coghe (Goose) en doen synths en beats hun intrede in de arrangementen van de nieuwe songs. De ‘White city’- EP, die gedrenkt is in eighties-nostalgie, wordt live voorgesteld in een supporttour voor Dez Mona.

Drie jaar later duikt Sherman opnieuw de studio in voor de opnames van de ‘Parts’-EP (2018). Dit keer tekenen Luuk Cox (Compact Disk Dummies, Loic Nottet,…) en Tom Coghe (Goose) voor de productie.

BONZO 16u45 - 17u30

4 vrienden uit Leuven die balanceren tussen pop en rock, tussen slapstick en melancholie. In 2019 was er een eerste album 'Always Holiday' en dat werd in 2020 opgevolgd met 3 geweldige singles. Het langverwachte 2e album zit in de pijplijn, getuige de nieuwe single 'Stardust'. Live schakelt Bonzo graag enkele versnellingen hoger en staat het speelplezier centraal.

A3aan 15u30 - 16u15

Na twee albums samen met Soundrascalz besloot A3aan dat het tijd was voor een soloproject. Samen met de fine fleur van de Leuvense rapscene maakte hij 'Rechtdoor'. Een album dat je wil aansporen om ook tijdens een crisis met een roze bril naar het leven te kijken. Niet toevallig ook de visie van Crisis

DJ's

DANCE the night away

AMber broos 22u00 - 23u30

Amber Broos is een jong Leuvense DJ die niet meer weg te denken is uit de Belgische muziekscene. Met haar straffe sets op Studio Brussel en in de Ancienne Belgique laat ze haar publiek vergeten dat ze nog maar achttien is. Qua muziekstijl is ze niet in een hoekje te duwen. Ze combineert house, club en techno in knappe mixen én met voeling voor haar publiek.

Jeroen deloDder 23u30 - 01u00

Jeroen Delodder begint op zijn zestiende als party DJ en sinds 2012 is hij op Studio Brussel de DJ, presentator en samensteller van Switch, The Greatest Switch, Studio Ibiza, Playground, The Sound of Belium, ... In juli en augustus praat en mixt Jeroen alle zomerplaten van Camping Belgica aan elkaar en tussendoor gaat hij overal spelen waar hem willen: van kleine zomerbars tot grote festivals.