editie 2022

Artiesten
CRISIS

bands

live performance
Souverein, het alter ego van Pieter Slootmaekers kwam tot leven in het voorjaar van 2021 in ons eigen dorp, van lokaal talent gesproken.
Een jaar later roept het podium… Crisis, aanschouw de soevereiniteit!
Pieter en zijn band brengen eigen belevingen in het Nederlands. Ze openen de boel op 16 juli.

Jokke groeide op in het rustige Herent, op een steenworp van Erps-Kwerps. Als tiener was hij vaak te vinden in het skatepark, tegenwoordig meer in de studio en op het podium.

Jokke vindt het belangrijk om bepaalde sociale problemen aan te kaarten en verder te kijken dan zijn eigen leefwereld. Hij stelt zich heel dankbaar op in zijn teksten en benaderd de banaliteit van het leven als een privilege.

Na zijn eerste EP ‘Op Een Dag’ (2019), die zeer enthousiast werd ontvangen, was het een lange tijd stil rond de kersverse rapper. Jokke stond op een belangrijke splitsing en twijfelde lang over welke weg hij ging inslaan.

Na terug een vruchtbare periode werd ‘Code Rood’ geboren. Een nummer over het mentaal welzijn tijdens de Corona-pandemie. Het project rond dit nummer werd gesubsidieerd door stad Leuven en er volgde een interactieve wandelroute door de stad.

Met de ondersteuning van Niel ‘Witty Quill’ Soetaert (gitarist van o.a. TheColorGrey) groeiden zijn muzikale kriebels uit tot een nieuwe Jokke. Een Jokke die wat volwassener werd in zijn sound, die de grenzen van het hiphop genre opzoekt en ze ook wel eens compleet durft negeren…

Als finalist van De Nieuwe Lichting 2022 bracht hij recent zijn nieuwste single ‘Tegen Beter Weten In’ uit. De eerste single van zijn aankomend project dat er eind voorjaar zit aan te komen

Shaka Shams groeide op in België, maar verbleef vaak bij zijn familie in het Verenigd Koninkrijk en had een sterk gevoel voor zijn Zuid-Afrikaanse roots.
Op slechts 14-jarige leeftijd verbaasde hij het publiek bij zijn allereerste open mic in het VK. Het was toen en daar dat hij besloot dat muziek zijn thuis is. Shaka’s inspiratie komt uit hiphop, grime, reggae, house … Gooi hierbij zijn zeer herkenbare nostalgische stem en je krijgt die Shaka sound. Talent om in de gaten te houden!
Chibi Ichigo kan nu al worden beschouwd als een van de opkomende vrouwelijke talenten in de Belgische hiphop. Chibi houdt van experimenteren en daagt uit met taal, rap, zang en beats die zweven tussen haar Russische roots en een kleine Vlaamse stadsachtergrond. Een mix van Russisch en Nederlands, met een Japanse artiestennaam (Chibi = klein / Ichigo = aardbei). Dat wordt smullen!

Sinds 2012 handelt The Guru Guru in Borderline Rock. Denk: een leadvocal in een veelkleurige dwangbuis, opgejaagd door koortsige gitaren en een stuiptrekkende ritmesectie.

Met hoorbaar spelplezier worden de regeltjes van de indie-math-psycho-noise herschreven, wat resulteert in weerspannige songs die bij momenten verrassend lekker binnenglijden. Hun dope halen ze bij dezelfde dealer waar ook METZ, Pere Ubu, Deerhoof, The Jesus Lizard, the Mars Volta & Andy Kaufman kind aan huis zijn.

Live is The Guru Guru een must-see. Terwijl de energie van het podium komt gegutst, balanceert frontman Tom A. op het randje van een theatrale psychose.

DIKKE is hiphopsensatie uit Limburg. Met zijn laidback flow én het talent om met een uitgebreide woordenschat echte verhalen te spitten, blaast hij vriend en vijand omver. Zijn albumstreams tikken al ver boven de 3 miljoen aan, DIKKE timmert hard aan de weg en bezit het echte hiphop DNA in hart en nieren. Big up!

DJ's

DJ set

Double D is je vaste maatje op Studio Brussel: Een DJ die in ware no-nonsense-stijl de meest recente weekendtunes in combinatie met all time classics vertrasht tot een set waar je tot de vroege uurtjes op kunt doorstappen…

Tweedehands is het prettig gestoorde recyclageproject van Hans & Hans. Afzonderlijk draaien ze al meer dan 10 jaar platen. Maar toen ze elkaar vonden was het liefde op het eerste gehoor. 

Tweedehands, dat zijn sensaties als ‘oeeeeeh’, ‘aaaaaah tot zelfs ‘ohlalalala” … Denk aan oldschool naughty’s / nineties, disco & funk, hip hop, electro maar ook het stevigere house werk. Alles kan, maar altijd met een knipoog naar die oude tracks. Recycleren, wie z’n best doet zal het leren. 

Tweedehands da’s plezier, humor en strakke mixkes. En in hun eigen woorden: “Aan de muziek zal’t niet gelegen hebben”. Bescheiden jongens voor de rest hoor. Aan wat het dan wel gelegen zal hebben? Dat ontdek je best zelf!