editie 2023

Artiesten
CRISIS

bands

live performance

Zelf noemen ze het eco-wave, een radicaal naïeve visie vol ecologische sprookjesmuziek en dansbare odes aan de rommel. Wie dit te ingewikkeld vindt, kan hun sound ook gewoon omschrijven als levendig, eigentijds en relevant.

De band is in 2021 opgericht als een creatieve reactie op de pandemie en won eind dat jaar, na amper drie concerten, de Vlaams-Brabantse editie van Sound Track, wat in oktober 2022 tot de eerste single, 'Sci-Fi Submarine' en in februari 2023 tot een eerste EP heeft geleid. Let’s eco-wave together met NONA PROBLEMO.

JELLE

HIPHOP met scherpzinnige woordspelingen en aantrekkelijke flows. Maak kennis met de lokale hiphop koning die meer en meer de Vlaamse podia overwint. Hij deelde al podia’s met Dikke, Gers Pardoel, Chardy etc…

Herent meets Erps-Kwerps on the following fifteenth of July!

FIESTA LOCA, met deze feestband zal ons podium nooit geblust geraken. De 'Good Vibes' weerklonken van feestboten in de Balkan tot stranden in Mexico, van Baltische zomerfestivals tot Engelse pubs.

Mise*En*Scene brengt het feest overal op gang en verspreidt hun 'good vibes' van over de hele wereld tot in Erps-Kwerps.

Snoeiharde riffs, pompende drums en een no nonsense punk attitude. Het recept van het Antwerpse viertal Black Leather Jacket is simpel, maar effectief.

Na het jaar van de doorbraak, waarin debuutplaat ‘Tranquillizer’ vol stond met gruizige garagerock anthems, werkt de band nu aan nieuwe muziek. Luider, harder, vuiler en meer ruimte voor experiment, maar toch blijven de catchy melodieën en branie aanwezig.

Met hun uitstekende live reputatie is Black Leather Jacket klaar om het podium op CRISISfestival te slopen.

Mag het vooruitgaan? Reken maar dat het voor Meltheads hard zal gaan!

"Meltheads zijn vier jonge honden uit Antwerpen die met bakken talent en evenveel drang en branie tot op het bot gaan. Hun live-reputatie buzzt als een lopend vuurtje door de Lage Landen en wie hen al aan het werk zag, weet: deze hongerige wolven bestormen een podium alsof ze de laatste show van hun leven gaan spelen."

Jullie kennen hen van de plaat 'Naïef', single van het jaar 2022 van Humo en meerdere weken op 1 in De Afrekening.
Lama komen zeggen wij zo!

Het tech house fenomeen NAFT laat op 15 juli de CRISISweide dansen&daveren.

Op hun eigen unieke manier brengen ze een beukende muur van techno-en housebeats. Niet door de DJ tafel gebracht, maar door liefst 4 blazers en 2 drummers.
Sinds 2018 evolueerde NAFT van guerilla straatband tot indrukwekkende live-act, met ondertussen ervaring op honderden podia in binnen- en buitenland.

Gelieve geen aanstekers te gebruiken want deze kerels zijn ontvlambaar.

DJ's

DJ set

Urban DJ met tropische smaken, enorm veel energie & geen grenzen!

Flavour Drop is een jonge allround & urban DJ met een grote passie voor hiphop, afro, dancehall en wereldse club edits. Zijn hoofdingrediënt: energie! Met eclectische en tropische mixen, weet hij zeker hoe hij elk festival kan ophitsen.
Verwacht daarnaast veel muzikale verrassingen tijdens zijn sets, misschien wel een drum and bass heavy hitter of een echte gitaarklassieker. Diversiteit is de sleutel!

Lets taste some tropical Flavours @ Crisisfestival

Heaven is a place on earth! En al zeker with this remarkable dj duo phenomenon in de buurt. Rick&James katapulteren you back to the golden era of nektapijten, beenwarmers and the most epic anthems in the history of pop, rock, disco en al wat gij luidkeels kunt meebrullen!

They welcome you with big smiles op de wildste en decadentste eighties party. With all uw favourite hands-in-the-air klassiekers en sing-along dancefloor hits.

Your party hosts Rick&James - both children of the eighties - have blown het dak van zowat elk major festival and club in the country as Soul Shakers en Skyve. But now, finally, they decided to scream their mutual love for confetti, guilty pleasures and vrolijke eighties parels van de daken.